Doe het zelf: Een bloemendoos met verse rozen

 

Ben je opzoek naar een leuk en origineel cadeautje voor je vader? Voor vaderdag, zijn verjaardag of omdat hij gewoon de allerliefste is? Maak dan zelf een bloemendoos met verse rozen. Geen enkele vader die dat kan weerstaan! Zeker als vaderdag cadeautje doet dit te gekke bloemendoosje met verse rozen het goed. In plaats van het inmiddels redelijke saaie doosje chocolade, geef je hem dit jaar een origineel trendy cadeau. En het leuke is, die maak je gewoon helemaal zelf! Wil je weten hoe? Wij leggen het je uit:

 

Dit heb je nodig om zelf een bloemendoosje te maken:

- leuk doosje

- oasis

- verse rozen of bloemen

- bakje met water

- vershoudfolie

- plakband

- schaar

- mesje

- leuke envelop

 

Een doosje kopen is niet zo moeilijk. Hiervoor kun je prima terecht in bijvoorbeeld een hobbywinkel. Qua kleur? Denk out of the box! Je weet vast wel welke kleuren jouw moeder leuk vind toch? Ook qua afmeting van het doosje mag je jouw fantasie de vrije loop laten. Natuurlijk hoef je niet perse te kiezen voor een vierkant doosje, een ronde of een langwerpige kunnen ook een superleuk effect geven. Ook wat betreft de bloemen bepaal je het lekker zelf, maar rozen zijn toch verreweg het meest romantisch! Leg al je benodigdheden klaar op een tafel en zorg dat je de ruimte hebt. Ben je er klaar voor?

Let’s go!

 

 

 

Stap 1. Het snijden van de vershoudfolie

 

Zorg dat je het doosje, een stuk folie, plakband en de schaar bij je in de buurt hebt liggen. Snij daarna de folie op de geschikte maat voor het doosje en beplak hiermee de binnenzijde van de doos.

Zorg ervoor dat je het beplakt tot ongeveer 2 cm onder de bovenste rand van het doosje. Het folie voorkomt dat het natte oasis het karton straks week maakt.

 

Stap 2. De oasis op maat maken

Eigenlijk een makkelijk werkje, maar toch moet je een beetje opletten met snijden. Leg de oasis op de doos en snij deze zo goed mogelijk op maat.

Maak je geen zorgen over de delen in de doos die nu niet opgevuld lijken, dat doen we straks!

 

 

Stap 3. Plaats de oasis in de doos

 

Leg vervolgens de oasis in de doos. Het kan zijn dat je nu nog een aantal niet opgevulde plekken in het doosje ziet. Deze kun je makkelijk vullen door op het oog een aantal stukken van de oasis af te snijden, zodat je de ruimtes helemaal kunt vullen.

 

 

 

Stap 4. Maak de oasis nat

Gebruik nu het bakje water wat je klaar hebt gelegd om de oasis mee nat te maken. Dit kun je doen door het water voorzichtig over het oasis in de doos te gieten, maar beter is het om de oasis even uit het doosje en in het bakje water te plaatsen. Zo weet je zeker dat de oasis goed absorbeert.

Stap 5. Bloemen op maat snijden

 

Verwijder allereerst de bladeren van de steel. 

Wel kun je ervoor kiezen om enkele blaadjes aan de bovenzijde te laten zitten voor een speels effect. Maak de rozen of bloemen op de juiste maat door ze af te knippen op de lengte die iets langer is dat het doosje zelf.

 

 

Wil je het doosje liever dicht geven? Zorg er dan voor dat de steel wat korter moet zijn. Liever open? Laat ze dan ongeveer 3 cm langer dan de hoogte van het doosje.

 

Stap 6. Het plaatsen van de bloemen

 

Misschien wel het leukste onderdeel van dit te gekke doe het zelf bloemendoosje! Het plaatsen van de bloemen. Heb je een variatie in grote en kleine bloemen? Dan is het leuk om de kleinere knoppen wat meer aan de binnenzijde te houden. Natuurlijk mag je helemaal zelf bepalen hoe je jouw bloemen in het bloemendoosje steekt. Afwisselen met diverse kleuren van de rozen geeft wel een heel speels effect!

 

 

Stap 7. Hij is prachtig!

 

 

Yes, you did it! Jouw vaderdag cadeautje of zelfgemaakte verrassing voor de allerliefste moeder in de wereld is klaar! Zorg er wel voor dat je tot op het moment van geven, jouw bloemendoosje op een koud en donker plekje bewaard. Ook moet je ze regelmatig voorzien van wat vers water. Als ze goed verzorgd worden, dan staan ze net zo lang als in een vaas. Helemaal té leuk!

 

En, vergeet niet die mooie kaart met lieve boodschap bij te voegen!